STAP 7 Besparen Energie en Huur/Hypotheek

STAP 7 Besparen Energie en Huur/Hypotheek

Budgetteren en besparen gaan hand in hand. In deze stap kun je nagaan op welke kosten je zou kunnen besparen. Kijk eerst één voor één je grootste kosten na. Vraag jezelf, kan ik hierin besparen?

Huur

Op huur kun je niet besparen, maar wel nagaan of je huurtoeslag met je inkomsten overeenkomt. Maak een proefberekening op toeslagen.nl.

Hypotheek
Heb je een hypotheek, dan kun je hier lezen over de renteaftrek. Heb je hoge maandlasten, dan kun je laten berekenen of het zinvol is om je hypotheek over te sluiten via Hypotheek24:


Banner 970x250

Energie

Er zijn twee dingen die je kunt doen om je energierekening te verlagen. Dat zijn energieverbruik en energietarieven. Om je energieverbruik in kaart te brengen, hebben wij een handig tooltje voor je ontwikkeld. Download gratis Simpel Huishoudboekje Energie. Met dit Energieboekje kun je je energieverbruik en energiekosten maandelijks bijhouden.

De energietarieven veranderen elk jaar. Het zou kunnen dat je energieleverancier niet meer de voordeligste is.  Maak 1 keer per jaar een vergelijking, minimaal 30 dagen (opzegtermijn) voor de afloop van je contract.

Tip!

Alle kleine beetjes helpen. Zo werkt het ook met besparen. Kijk dus ook goed na wat je dagelijks kleine uitgaven zijn.