STAP 18 Simpel Huishoudboekje© bewaren

STAP 18 Comutercrash: Alles kwijt?

Wat gaat er morgen gebeuren als je computer niet meer opstart? Dan heb je geen toegang tot je Simpel Huishoudboekje© en documenten meer… Voor de meeste mensen betekent het één ding: paniek! Hoe voorkom je dat?

Online digitale kluis 

Je kunt een externe opslagplaats zoals een USB stick of een externe harde schijf als een back-up-plaats gebruiken. In dit geval ben je verzekerd tegen een computercrash maar niet tegen diefstal. Vaak als er wordt ingebroken nemen ze je externe harde schijf ook mee. Dan ben je niet alleen je apparatuur kwijt maar ook je waardevolle gegevens zoals foto’s en documenten! Dit gebeurt ook vaak met brand- en waterschade.

Wij adviseren altijd je Simpel Huishoudboekje© minimaal op twee verschillende plaatsen (niet in 1 huis!) te bewaren. Mijn Simpel Huishoudboekje© en andere documenten bewaar ik op mijn computer in een aparte map, genoemd dropbox, die gekoppeld is aan een externe digitale kluis Dropbox (2 gb gratis opslagruimte).

Hoe werk het?

  1. Ga naar www.dropbox.com en volg de stappen.
  2. Kies voor een gratis opslagruimte van 2 gb bij installeren
  3. Bewaar je Simpel Huishoudboekje© altijd in de map dropbox op je computer.
  4. De map dropbox wordt elke keer automatisch geupload (gekopieerd) naar je externe digitale kluis wanneer je wijzigingen in Simpel Huishoudboekje© aanbrengt en bewaart.

Je gegevens en Simpel Huishoudboekje© zijn nu veilig opgeborgen in je digitale kluis Dropbox en op je computer. Is je computer gecrasht? Geen paniek. Ga naar www.dropbox.com en na inloggen zie je alle bestanden terug! Ook wanneer je op je werk bent, heb je altijd toegang via deze weg tot je privé-bestanden.

USB stick

 Een andere optie is een USB stick. Bewaar je USB stick op een veilige plaats!  Download gratis software voor je USB stick.

Tip! 

Bescherm je computer tegen virussen! Gebruik antivirus software zoals Avast! (gratis voor thuisgebruik).